Ovnsbakte rødbeter med sikrogn

Ovnsbakte rødbeter med spinat og majones av sikrogn.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Ovnsbakte rødbeter med sikrogn

Rødbetene skal behandles varsomt. Det er nok med en enkel tilberedning og godt selskap. Denne gangen serveres rødbetene med spinat og majones av sikrogn.

Slik gjør du

Ovnsbakte rødbeter

Beregn cirka fem uskrelte rødbeter per person.

Del hver rødbete i fire båter. Legg båtene i en ildfast form og ha på litt salt, pepper og rapsolje. Bak rødbetene i ovnen i cirka 25-45 minutter på 200 grader. Tiden varierer etter størrelsen på rødbetene. Server de ferdige rødbetene med spinatblader og rognmajones.

Rognmajones

Bland sikrogn med stavmikser og spe med olje, litt om gangen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tips

Se også de andre oppskriftene med rødbeter fra Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord