Laster innhold, vennligst vent..
Ovnsbakte mandelpoteter

Med potetene i ovnen har du god plass til rødkål og saus på komfyren.

Foto: NRK

Ovnsbakte poteter til ribbe eller pinnekjøtt

Hvis du ovnsbaker potetene til julemiddagen, får du bedre plass til saus og annet tilbehør på komfyren.

Slik gjør du

Ovnsbakte mandelpoteter til ribbe

Skrelte mandelpoteter skylles i vann og legges i ei ildfast form. Smelt smøret, og hell dette over potetene. Dryss over salt og pepper. Rull rundt på potetene. Dekk forma med folie.

Hvis du skal spise potetene til ribbe, setter du forma i ovnen en time før ribba er ferdig. Etter 45 minutter tar du av folien, ruller litt rundt på potetene og lar dem få en stekeskorpe de siste ti minuttene.

Dyss over hakka persille.

Ovnsbakte poteter til pinnekjøtt

Vanlige matpoteter som er litt større enn ett egg, forkokes i 20 minutter. Mandelpoteter forkokes bare i ti minutter. Skrell og kok potetene til de er nesten ferdige. Dette varierer etter størrelse og egenskaper fra potet til potet.

Legg potene i en ildfast form, og hell over smeltet smør. Salte godt, og rull litt rundt på potetene slik at de får smør rundt hele. Stekes i ovnen til de har fått fin skorpe og myk kjerne.

30–40 minutter før pinnekjøttet er klart settes potetene i ovnen sammen med pinnekjøttet som står på 120 grader. Når du tar ut pinnekjøttet, kan du skru opp varmen hvis de ikke er helt myke inni. At potetene får en gyllenbrun skorpe er bare godt og fint.

Kilde: Øyvind Hjelle i Ribba – minutt for minutt og Kvelden før kvelden 2016