NRK Meny
Ovnsbakte poteter med soppsalat og løyrom

Ovnsbakte poteter med løyrom, gressløk og en salat med sopp og finsk smetana.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Ovnsbakte poteter med soppsalat og løyrom

Du trenger ikke de største potetene når de skal bakes i ovnen. Ofte er det de små som blir best. Filip Langhoff serverer dem med en soppsalat og løyrom.

Slik gjør du

Potetene

Kok potetene i saltet vann. Rist dem i ovnen med smør eller annet fett, litt krydder og salt.

Bak potetene i ovnen i cirka 40 minutter i 200 grader. Tiden avhenger av hvor store potetene er.

Soppsalat

Skyll den saltede soppen godt. Skjær den i terninger. Bland sammen ingrediensene.

Løyrom og gressløk

Bland sammen ingrediensene. I stedet for smetana kan det brukes rømme eller crème fraîche.

Tips

Smetana er et østeuropeisk melkeprodukt. Det ligner kanskje mest på vår crème fraîche. Smetana er ikke homogenisert og syrligere enn crème fraîche. Fettinnholdet er mellom 15 og 30 %.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE