NRK Meny
Ovnsbakte grønnsaker

Server gjerne med ris eller pasta til de ovnsbakte grønnsakene, og du har en enkel og god hovedrett, som også gjestene dine vil like godt.

Foto: Bengt Wilson / frukt.no

Ovnsbakte grønnsaker

Blir det ikke middag uten kjøtt, kan du godt servere karbonade, kylling, eller røkt skinke til ovnsbakte grønnsaker. Her har du oppskriften.

Slik gjør du

Del sjalottløken i to.
Vask søtpotetene, og del dem i to, deretter i skiver.
Skrell rotgrønnsakene, og del dem i grove staver, skiver eller trekanter.
Bland alle grønnsakene sammen, og ha dem i en ildfast form.

Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper.
Hell væsken over grønnsakene.
Dryss sukker over det hele, og bak grønnsakene i ovnen på 180 ºC til de er møre. Det vil si i cirka 20 til 25 minutter.

Tips

Velger du fisk, prøv å server den med sellerirot og fennikel.

Denne hovedretten kan også serveres kald.

Kilde: www.frukt.no