NRK Meny

Ovnsbakt uer

«Sunnmøring på dypt vann» kaller Simon Flem Devold og Frode Aga denne retten. De laget den i Kokkekamp.

Slik gjør du

Rens paprikaene, fjern frø og hvite ribber. Strimles grovt. Fordeles i en smurt ildfast form.
Skjær fiskefiletene i stykker og fordel over. Saltes lett.

Ha fiskekraft og sitronsaft i en kjele. La det koke opp.
Tilsett fløte og en smørklatt og la det koke opp igjen til passe tykk konsistens.
Smak til med salt og pepper og hell sausen over fisken i formen.

Sett formen inn i ovnen på 225 ºC i 5-6 minutter.
Ta den ut og dryss over revet ost.
Sett den inn igjen og la den få 6-7 minutter til, høyt i ovnen.

Tips

Jarlsberg anbefales som ost.

Serveres med poteter eller godt grovt brød og grønn salat.

Kilde: Frode Aga i Kokkekamp 2001