Ovnsbakt torsk med stekt blomkål og soyasmør

Den enkleste middagsrett blir mye flottere med godt tilbehør og en nydelig saus.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær torsken i fire porsjonsstykker. Smør en ildfast form med litt olje og legg i fisken. Drypp over litt mer olje og krydre med salt og pepper. Er skinnet på krydrer du undersiden og legger fisken i formen med skinnsiden opp.
Bak torsken i ovn ved 180 grader i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen.
Stek bacon og blomkål i litt smør til blomkålen er mør, men fortsatt litt sprø. Brun smøret, tilsett soya, hvitløk og sjalottløk.
Anrett den bakte torsken på potetstappe (dra av skinnet hvis det er på). Legg blomkålen på toppen, ha urter i soyasmøret og legg litt over fisken og litt rundt.


Tips

Stek også litt sopp sammen med blomkålen. Andre grønnsaker som spinat, purre, sukkererter og gulrøtter passer også fint.

Kilde: Lise Finckenhagen