NRK Meny
Ovnsbakt torsk med limesaus
Foto: Colourbox

Ovnsbakt torsk med limesaus

Ovnsbakt torsk med limesaus: Aase Strømstad har skrevet 20 kokebøker og vært matredaktør i Kvinner og Klær i 16 år. I dag jobber hun for Eksportutvalget for fisk og deler denne oppskriften med oss.

Slik gjør du

Ovnsbakt torsk

Dryss kjøttsiden på fiskefiléten med grovt salt og la den trekke i 10 - 15 minutter. Skyll saltet og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.

Legg dem med skinnsiden ned på bakepapir på stekebrett. Bland hakket chilipepper, limeskall, persille og olje. Fordel det på fiskestykkene. Legg en pølseskive på toppen.

Sett platen inn i ovn, 180° C i ca 8 minutter. Plasser midt i ovnen til den er gjennomkokt.

Limesausen

Rør sammen eggeplommene og limesaften i en bolle. Sett bollen i vannbad og rør i eggene til de tykner. Rør inn crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Tips

Server fisken med sausen og gjerne med aspargesbønner og poteter.

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset