Ovnsbakt skrei med marokkansk paprikasalsa

Ovnsbakt skrei servert med marokkansk charmila, kapers og små salatblader.

Foto: Jamilla El Haddaoui

Ovnsbakt skrei med marokkansk paprikasalsa

Norsk skrei servert med smak fra Marokko. Jamilla El Haddaoui blander paprika, løk, hvitløk og tomater med en god krydderblanding.

Slik gjør du

Ovnsbakt skrei

Legg skreien i en ildfast form, dryss over olivenolje, salt og pepper. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter.

Charmila - marokkansk paprikasalsa

Skjær opp paprika, løk og tomater. Finhakk hvitløken.

Stek sammen paprika, tomater og hvitløk i en stekepanne med olivenolje, i ca. 5 minutter. Tilsett deretter koriander, salt, krydderet og litt vann. La det putre under omrøring i 10 minutter.

Press over litt frisk sitronsaft og dryss over frisk koriander eller persille.

Servering

Server skreien med charmila, kapers og godt brød. Hvis du vil ha poteter til passer det med friterte poteter eller ovnsbakte poteter med olivenolje og urter.

Kilde: Jamilla El Haddaoui i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+