Slik gjør du
Ovnsbakt skrei
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Skjær skinnet av skreifileten, hvis det er skinn på filetene. Del fiskefileten i 8 biter. Salte og pepre bitene og legg dem i ildfast form.
Smelt smøret og ha i strimlet chorizopølse (ev. salami eller bacon) og hakkede mandler
Hell det varme smøret over skreifiletene og sett formen inn i ovnen for baking i 8-10 minutter på 180 grader varmluft. Skreien er ferdig når den flaker seg.
Når fisken er ferdig bakt, drysses den med strimlet bladpersille og serveres varm og nybakt.
Gjestene skal vente på fisken, ikke motsatt.
Søtpotetpuré
Skrell søtpotetene og del dem i store biter. Kok dem ca. 15 minutter i vann til de blir møre. Hell av vannet.
Tilsett smør, olivenolje og fløte, og lag grov puré enten med en stavblender, håndmikser eller en visp.
Smak til med salt, pepper, finrevet skall av lime, saften av limen og finrevet fersk ingefær.
Grønn salat med reddiker
Del hjertesalaten i blader som du igjen deler i to eller tre biter. Vask salaten og rist vannet godt av.
Skjær reddikene i tynne skiver og ha i salaten.
Bland strimlet bladpersille med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over salatbladene.
Tips
- Har du noen cherrytomater liggende kan de bakes i formen sammen med fisken og chorizo.
Kilde: Bent Stiansen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+