Filetert torsk

Fjern skinnet og del torskefileten i passe porsjonsbiter.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ovnsbakt skrei med chorizo- og mandelsmør

Bent Stiansen baker skreien i ovnen og serverer den med søtpotetpuré smaksatt med lime og ingefær. I oppskriften er det også med en grønn salat med reddiker.

Slik gjør du

Ovnsbakt skrei

Sett ovnen på 180 grader varmluft.

Skjær skinnet av skreifileten, hvis det er skinn på filetene. Del fiskefileten i 8 biter. Salte og pepre bitene og legg dem i ildfast form.

Smelt smøret og ha i strimlet chorizopølse (ev. salami eller bacon) og hakkede mandler

Hell det varme smøret over skreifiletene og sett formen inn i ovnen for baking i 8-10 minutter på 180 grader varmluft. Skreien er ferdig når den flaker seg.

Når fisken er ferdig bakt, drysses den med strimlet bladpersille og serveres varm og nybakt.

Gjestene skal vente på fisken, ikke motsatt.

Søtpotetpuré

Skrell søtpotetene og del dem i store biter. Kok dem ca. 15 minutter i vann til de blir møre. Hell av vannet.

Tilsett smør, olivenolje og fløte, og lag grov puré enten med en stavblender, håndmikser eller en visp.

Smak til med salt, pepper, finrevet skall av lime, saften av limen og finrevet fersk ingefær.

Grønn salat med reddiker

Del hjertesalaten i blader som du igjen deler i to eller tre biter. Vask salaten og rist vannet godt av.

Skjær reddikene i tynne skiver og ha i salaten.

Bland strimlet bladpersille med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og hell over salatbladene.

Tips

  • Har du noen cherrytomater liggende kan de bakes i formen sammen med fisken og chorizo.

Kilde: Bent Stiansen i radioprogrammet «Holm»/NRK P1+