NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Ovnsbakt sei med artisjokker og reker

Artisjokker fylt med rekerøre er tilbehør til ovnstekt sei.

Foto: Fra tv-serien Niklas' mat / SVT

Ovnsbakt sei med artisjokker og reker

TV-kokk Niklas Ekstedt gnir seien inn med salt og sukker før den settes i ovnen. Ovnsbakt sei serveres med artisjokker og reker.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.

Gni seien med like deler salt og sukker en time før steking. Det gjør fisken fastere. Skjær i porsjoner. Legges i en ildfast form. Pepre fisken og drypp en god del olivenolje over. Stekes i ovnen i 15-20 minutter.

Skrell artisjokkene ved å klippe bladene forsiktig. Klipp av og kast toppen der artisjokken går over fra hard til myk. Behold skjegget i midten. Gni straks med sitron slik at den ikke blir brun. Kokes med salt og sitronsaft i en halv liter vann i 15-20 minutter. De skal være gjennomkokte. Kjenn etter med en pinne at de er myke, da er de ferdige.

Skrell rekene. Rasp pepperrot fint. Bland pepperrot med rekene og matyoghurt. Pepre og klem på litt sitron. Ikke tilsett salt, rekene er salte fra før.

Skyll artisjokkene under kaldt vann. Grav ut skjegget med en skje slik at artisjokken blir som en skål. Fyll i rekerøren.

Pynt med dill. Server med seien.

Tips

Hvis du bruker frosne reker skal de tines sakte. Da beholder de smak og saft.
Det går fint å bytte ut rekene med krabbe eller hummer.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt