Ovnsbakt rosenkål

Dette er tilbehør som kan brukes til mange gode middagsretter.

Foto: Hanne Høyland / NRK

Ovnsbakt rosenkål

Bruk ovnsbakt rosenkål som tilbehør til julemiddagen, med eller uten kjøtt. Kokebokforfatter Mari Hult anbefaler en nydelig nøttestek til.

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær stilkfestet av rosenkålen, og del resten av den i to. Skjær skallet av gresskaret, skjær innmaten i terninger med lengde på cirka 1 cm. Kjernene trenger vi ikke til denne oppskriften.

Finhakk rosmarin og hvitløk. Ha i en bolle, rør inn olje, sirup, eddik, salt og pepper. Ha i rosenkål og gresskar og vend alt godt sammen. Fordel det deretter utover stekebrettet.

Ha i ovnen i 10 minutter. Grovhakk nøttene i mellomtiden. Ha brettet ut av ovnen, dryss nøttene over, og stek i cirka 10 minutter til (gresskarbitene skal være møre). Topp med tranebær og server retten rykende varm.

Tips

Kilde: Mari Hult/vegetarbloggen