Slik gjør du
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær stilkfestet av rosenkålen, og del resten av den i to. Skjær skallet av gresskaret, skjær innmaten i terninger med lengde på cirka 1 cm. Kjernene trenger vi ikke til denne oppskriften.
Finhakk rosmarin og hvitløk. Ha i en bolle, rør inn olje, sirup, eddik, salt og pepper. Ha i rosenkål og gresskar og vend alt godt sammen. Fordel det deretter utover stekebrettet.
Ha i ovnen i 10 minutter. Grovhakk nøttene i mellomtiden. Ha brettet ut av ovnen, dryss nøttene over, og stek i cirka 10 minutter til (gresskarbitene skal være møre). Topp med tranebær og server retten rykende varm.
Tips
- Server gjerne med ovnsbakt nøtte- eller linsestek, sautert grønnkål, potetgrateng, brun soppsaus, sautert grønnkål og riskrem til dessert!
- Alle oppskriftene finner du her:
Kilde: Mari Hult/vegetarbloggen