Video Andreas Myhrvold lager ovnsbakt rødspette

Se hvordan Andreas Myhrvold forbereder fisken før den skal inn i ovnen. Og få gode tips om hvordan du skjærer ut båtene i sitronen.

Ovnsbakt rødspette

Fisk stekt i ovn, det kan nesten ikke bli enklere. Og en god saus til, så blir det perfekt.

Slik gjør du

Fjern hode og hale på fisken. Vask den godt. Klipp av finnene. Skjær gjennom skinnet langs ryggbeinet.

Ha olje på aluminiumsfolie på et bakebrett. Legg fisken på brettet. Ha på olje, salt og pepper. Legg på hvitløk skåret i skiver, sitronskall og timian. Bakes i ovnen på 180 ºC i 10-15 minutter.

Trekk av skinnet.

Løk
Kutt løken i fine skiver og stek den på middels varme til den er gyllenog mør. Smak til med salt, pepper.

Anrettes på toppen av den nystekte fisken.

Saus
Varm opp olivenolje i en gryte. Skjær ut filetene av sitronene og skjær de til små sitrondiamanter. Finhakk gressløken. Bland sammen sitron, gressløk og kapers i olivenoljen. Ha sausen over fisken og løken. Server.

Tips

Andreas Myhrvold synes det smaker ekstra godt om du rasper et hardkokt egg over til slutt.

Kilde: Gastronomisk Institutt