Rødkål med kanel og klementin

Ovnsbakt rødkål med klementiner og kanel. Før rødkålen serveres skal den skjæres i strimler og pensles med vinaigrette.

Foto: Richard Nystad

Ovnsbakt rødkål med kanel og klementin

Rødkål med kanel og klementin er perfekt tilbehør til julemiddagen. Før servering blandes kålstrimlene med en dressing av balsamicoeddik, lønnesirup og olivenolje.

Slik gjør du

Del rødkål i 4 på langs og gni inn med olivenolje, salt og pepper. Legg båtene i en ildfast form.

Del klementinene i tykke skiver på ca. 1 cm. Press saften over rødkålen og legg klementinskivene oppå og imellom rødkålbitene. Bak rødkål i 45–60 minutter på 160 grader.

Bland balsamicoeddik, lønnesirup, olivenolje og visp sammen. Del rødkålen i strimler og pensle med vinaigretten rett før servering.

Kilde: Richard Nystad