NRK Meny

Ovnsbakt ørret

Dette er billig, god og sunn hverdagskost. En rett som dette gir masse god smak og er populær også blant barna. Vi gir deg oppskriften.

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 ºC.

Smør et stykke aluminiumsfolie med olje/smør.
Renskjær fiskefileten for ben, men behold skinnet på.
Dryss salt og knust rosépepper over fileten.
Legg finstrimlete grønnsaker rundt og over fileten.
Fordel omtrent ½ dl hvitvin eller eplejuice rundt og pakk inn.
Grønnsakene kan sløyfes eller erstattes med en blanding av friske urter.
Brett folien sammen over fisken.
Legg pakken i langpanne og sett i stekeovn i omtrent 20 minutter.

Ta fisken ut og la den avkjøles.
Legg fileten over på et serveringsfat. Grønnsakene brukes ikke.
Pynt fatet med litt friskt grønt, sitronbåter og gjerne majones.

Tips

Laks og røye kan tilberedes på samme måte. Har du flere fileter, pakk inn hver enkelt og legg dem side ved side i langpannen.

Kilde: Eksportutvalget for fisk