NRK Meny

Ovnsbakt laks med quinoa og yoghurtsaus

Blandet sopp og laks godgjør seg i ovnen mens du koker quinoa og lager en enkel yoghurtsaus.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C.

Skjær soppene i store biter og legg dem i en ildfast form. Skjær rødløken i skiver og fordel over soppen. Del laksen i biter og legg på. Ha på salt og pepper og avslutt med et par klatter smør på toppen. Sett formen i ovnen i 20 minutter.

Kok quinoaen som det står på pakken. La den renne av en stund og stek den så i pannen sammen med hvitløk i skiver.

Yoghurtsaus
Bland matyoghurt med vann, sitronsaft og flytende honning. Smak til med salt og pepper.

Ved servering helles yoghurtsausen over laksen. Strø frisk salvie over quinoaen.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT