Ovnsbakt kylling med masse hvitløk

Lise Finckenhagen foreslår smørdampede aspargesbønner og en frisk grønn salat til hvitløkskyllingen.

Foto: Lise Finckenhagen

Ovnsbakt kylling med masse hvitløk

Denne kyllingen skal bakes i ovnen med minst 30 fedd hvitløk. Hvitløken kan du smøre på toast etterpå.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig, krydre godt med salt og pepper på alle sider. Varm ovnen til 200 grader.

Smelt smør og olje i gryten. Legg i kyllingen, og brun den godt på alle sider. Løft og snu på fuglen etter beste evne slik at den blir jevnt stekt.

Løft ut den brunede kyllingen, fres hvitløkfeddene i gryten sammen med estragonkvasten og legg kyllingen tilbake i gryten. Tilsett vinen og gi det et oppkok. Legg på lokket. Klem gjerne litt aluminiumsfolie rundt kanten for å være sikker på at lokket er helt tett.

Sett gryten i ovnen og bak kyllingen i én time og 25 minutter. Hvis du vil, kan du ta av lokket og la kyllingen få de ti siste minuttene uten lokk for å friske opp brunfargen.

La kyllingen få hvile i ti minutter før den deles opp til servering.

Serveres med toastet godt brød til å suge opp den deilige kraften. Eller, press den bløte hvitløken ut av skallet og smør hvitløken på skivene. Som tilbehør er det supert med smørdampede aspargesbønner og en frisk grønn salat.

Tips

Flere oppskrifter: «Jacobsen» og «Jacobsen på lørdag»

Se også: Alle oppskriftene fra Lise Finckenhagen

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen»