NRK Meny

Ovnsbakt kveite

Kveite servert med bakt potet, brød eller kokt ris. Gjerne med en frisk salsa.

Slik gjør du

Smør aluminiumsfolien med litt olje og legg 1 kveiteskive på hvert ark.
Fordel grønnsakene over fiskestykkene og drypp italiensk dressing over.
Pakk sammen så det blir en tett pakke.
La den ligge slik og marinere i 15 minutter.
Åpne pakkene og strø revet ost på toppen, pakk sammen igjen og legg fiskepakkene i langpannen.
Stekes i stekeovn ved 180 - 200 ºC ca 10 minutter.

Alternativt
Legg fiskepakkene på grillen, fisken er ferdig etter ca 15 minutter.
Kraften brukes som saus.

Tips

Denne retten kan varieres på følgende måte:
Mariner fisken i Teryakisaus i stedet for italiensk dressing.
Bruk 1 ts revet ingefær, 2 ts finhakket hvitløk og 1/2 chili sammen med grønnsakene, eller i stedet for noen av dem

Kilde: Eksportutvalget for fisk