NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Ovnsbakt kveite

Kveite servert med bakt potet, brød eller kokt ris. Gjerne med en frisk salsa.

Slik gjør du

Smør aluminiumsfolien med litt olje og legg 1 kveiteskive på hvert ark.
Fordel grønnsakene over fiskestykkene og drypp italiensk dressing over.
Pakk sammen så det blir en tett pakke.
La den ligge slik og marinere i 15 minutter.
Åpne pakkene og strø revet ost på toppen, pakk sammen igjen og legg fiskepakkene i langpannen.
Stekes i stekeovn ved 180 - 200 ºC ca 10 minutter.

Alternativt
Legg fiskepakkene på grillen, fisken er ferdig etter ca 15 minutter.
Kraften brukes som saus.

Tips

Denne retten kan varieres på følgende måte:
Mariner fisken i Teryakisaus i stedet for italiensk dressing.
Bruk 1 ts revet ingefær, 2 ts finhakket hvitløk og 1/2 chili sammen med grønnsakene, eller i stedet for noen av dem

Kilde: Eksportutvalget for fisk