Laster innhold, vennligst vent..
Sviskedrøm

Ovnsbakt fisk med sviskedrøm

Ovnsbakt fisk med sviskedrøm. Denne retten er komponert av Astrid Riddervold, som er "et levende leksikon" når det gjelder mat og matkultur, ifølge kokk Inge Johnsen. For å gjøre måltidet komplett, er det viktig med en god dessert av frukt eller bær, mener Astrid.

Slik gjør du

Ovnsbakt fisk
Legg fiskefiletene i en ildfast form - eller på en stekeplate - med olje på begge sider. Press sitron over. Skjær kaldt meierismør i skiver med en ostehøvel og legg dem på filetene. Dryss over salt og pepper, persille og dill.

Hakk gulrøttene i små terninger, del opp brokkolien i små buketter, og legg grønnsakene ved siden av filetene. Stekes midt i ovnen på 170°C i 15 - 20 minutter.

Serveres med kokte poteter.

Astrids sviskedrøm
Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke i 10 - 15 min. Serveres med pisket krem.

Tips

Kilde: Inge Johnsen, Norgesglasset