NRK Meny
Breiflabb med skinke

Breiflabb rullet inn i en blanding av halvtørkede tomater, oliventapenade og basilikum. Utenpå er det lagt et lag spekeskinke. Fisken er bakt i ovnen og servert med purre og sjy.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Ovnsbakt breiflabb

Hvorfor ikke servere breiflabb med spennende tilbehør som oliventapenade og spekeskinke? Oppskrift fra Lise Finckenhagen.

Slik gjør du

Legg skinken utover et dobbelt lag med plastfolie. Skivene skal overlappe hverandre og ligne et lite teppe som er passe stort til å pakke fisken inn i.

Hakk tomatene, og bland sammen tomater, tapenade og basilikum. Fordel blandingen utover skinken. Legg på fisken, og krydre lett med salt og kvernet pepper.

Rull eller pakk skinken rundt fisken, og bind den gjerne sammen med litt hyssing for å bevare formen.

Legg breiflabbrullen over i en ildfast form eller lignende, og pensle forsiktig på smøret og drypp over litt olivenolje.

Stek breiflabben ved 200 ºC i cirka 20 minutter. Øs gjerne stekefettet over fisken et par ganger under steking.

Tips

Server med smørdampet sommerkål eller purre. Friterte strimler av purre og gulrot er lekkert og godt som tilbehør. Bruk sjyen i formen som saus.

Erstatt skinken med pancetta om du skulle komme over det. Pancetta er speket og krydret (som oftest pepper og nellik) sideflesk, ligner vårt bacon men er ikke røkt.

Kilde: Lise Finckenhagen