NRK Meny
Video Ingrid Espelid Hovig lager ostesufflé

Ingrid Espelid Hovig lagar ostesufflé.

Ostesufflé

Ostesufflé høyrer til dei rettane som løner ein forholdsvis liten arbeidsinnsats med eit fristande og flott resultat. Vi må berre hugse på den gylne regel at ein sufflé aldri må vente på gjestane. Suffleen skal nemleg rett frå omnen på bordet.

Slik gjør du

Kok saus av smør og margarin, mjøl og mjølk. Ta sausen av plata og ha i salt, eggeplommer og riven ost. La røra bli heilt kald.

Stivpisk eggekvitane og brett dei forsiktig i. Fyll røra i ei smurd, litt høg eldfast form.

Steik suffleen ca. 50 min. ved 180°C.

Server brød, smør og gjerne ein salat til.

Tips

Sjå også: Fleire oppskrifter frå Ingrid Espelid Hovig

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet