NRK Meny

Ostesufflé

En høy og luftig ostesufflé til fredagskosen.

Slik gjør du

Bruk en suffléform på ca. 12 dl. Sett ovnen på 225 ºC.

Bland melk, laurbær og strimlet løk i en kasserolle og kok opp.
Ta kasserollen av varmen og la den stå ca. 15 minutter.

Siden en sufflé sveller veldig mye, samtidig som det er hyggelig å få en fin høyde, er det lurest å binde opp et stekepapir rundt suffleformen. Cirka 5 cm over kanten på formen. Smør formen og innsiden av papiret.

Rør inn eggeplommene i osteblandingen.

Visp eggehvitene til et hardt skum og bland inn, litt etter litt. Bruk en rundvisp, så blir det enklere.

Smelt smøret i en kasserolle på middels varme og rør inn hvetemel. La det hele småkoke under omrøring ca. 1 minutt.
Sil i melken og kok under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter.
Hell opp blandingen i formen og strø med ekstra parmesan på toppen.

Dra en kniv rundt kanten på formen, det gjør at suffleen lettere blir høy og fin. Sett den på nederste rille i ovnen i ca. 25–30 minutter til suffleen får farge og blir høy. Den skal samtidig være litt bløt i midten.

Serverer suffleen med en gang når den tas ut av ovnen og server brød og salat til.