NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Østerssuppe

Østerssuppen serveres ved bordet. Legg revet egg, gressløk, lodderogn og biter av østers i tallerkenen og hell over suppen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Østerssuppe med revet egg og lodderogn

Østerselskere vil helst nyte østersen på enklest mulig måte. Åpne skallet, ha på sitron og svelg rått. Lee prøvde det for første gang, og syntes det ble litt for kraftig. Men østerssuppen, som er ekte sjampanjemat, var en nytelse.

Slik gjør du

Skjær purren i skiver, finhakk sjalottløk og hvitløk.

Varm opp gryten. Tilsett olivenolje og løk. Surr løken myk på lav temperatur til den blir gjennomsiktig. Tilsett sjampanje, fløte, melk og semulegryn. Kok gryn og løk myke.

Åpne halvparten av østersene med østerskniv i den spisse enden ved å lirke kniven inn i siden av østersen. Tilsett østers og saften de ligger i i suppen. Bland godt med en stavmikser og smak til med salt og nypresset sitronsaft. Sil østerssuppen.

Riv hardkokt egg i bunnen av tallerkenene. Ha på hakket gressløk og en skje lodderogn. Skjær opp resten av østersene og fordel bitene på tallerkenene. Del opp sitroner og sett dem på hver tallerken. Ha på skummende østerssuppe når tallerkenene står på bordet. Nytes med sjampanje.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE