NRK Meny
Østerssuppe med persille og spinat

En skive med østerssalat til den grønne østerssuppen. Perfekt!

Foto: Tellus Works Television AS

Østerssuppe med persille og spinat

Grønn suppe med østers. Her får du oppskriften fra Claus Meyer i Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Åpne østersene og legg dem over i en skål. Husk å sjekke lukt, friskhet og om det er skallrester på hver enkelt østers før de legges i skålen.

Hønsebuljongen varmes opp i en gryte. Hell buljongen over i en blender sammen med fire østers + saft, creme fraiche, persille og spinat (spar litt persille til toasten). Bland til en glatt flott grønn suppe.

Suppen siktes og smakes til med salt, pepper og et par dråper eddik like før servering.

Grill brødet sprøtt i en varm grillpanne. Sjallotløk og persille hakkes fint og vendes med litt rapsolje, epleeddik, salt og pepper.

Til slutt skjæres de åtte østersene i mindre stykker og legges i salaten, anrett salaten på det lune brødet.

Suppen varmes opp uten å koke, og spises sammen med østerstoasten.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer