Østers Villeroy

Kruspersillen har også fått en runde i frityrgryten før den servers til frityrstekte østers.

Foto: Fra TV-serien Price og Blomsterberg / DR

Østers Villeroy

Nyttårsaften skal det ikke spares på noe. James Price panerer østers og friterer dem til forretten.

Slik gjør du

Åpne østersene. Ta vare på østersvannet!

La østersene dryppe godt av seg og legg dem på en plate eller brett som tåler frysing. Frys østersene til de er noenlunde stive.

Smelt smøret i en gryte. Tilsett melet og varm opp. Spe med melk til en tykk, hvit saus. Smak til med østersvann, Noilly Prat, finhakket persille, salt og pepper. Konsistensen skal være mer som en stuing enn en saus. Ha sausen i kjøleskapet, så den får satt seg litt.

Dypp de frosne østersene i sausen og legg dem tilbake i fryseren. Gjenta ev. prosessen hvis det er for lite saus på dem. Så paneres de to ganger i egg og brødrasp og friteres i varm olje til de er gylne og sprø.

La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.

Server østers og fritert persille med sitronbåter til å dryppe dem med.

Etter at østersene er panert kan de godt fryses og vente med å fritere til senere.

Kilde: James Price i Nyttårsmat med Price og Blomsterberg/DR

NRK Mat akkurat nå