NRK Meny
Østers i tre varianter

Østers med eple og prosecco, østers med selleri og tabasco og østers med ripsskum.

Foto: Elin Aandal-Herseth / NRK

Østers i tre varianter

Tre måter å servere østers på. Rockekokk Mats Paulsen lager østers med eple og prosecco, østers med selleri og tabasco og østers med ripsskum.

Slik gjør du

Åpne østersen i et kjøkkenhåndkle med en solid kniv. Kast de skjellene som har åpnet seg.
Skjær muskelen løs.

Fordel skjellene på tre fat med isbiter under.

Første variant er med finkuttet eple og prosecco. Hell over vinen ved servering.
Neste er finkuttet selleri og tabasco.
Siste variant er et ripsskum. Ta saften av ripsen og bland sammen med sukkerlaken. Skum det opp med en stavmikser rett før servering og legg hell over østersen.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i Brønsj