Østers i frityrrøre med tomatsaus

Østers er dyppet i frityrrøre, fritert og serveres med tomatsaus ved siden av. På serveringsfatet sees også biter av paprika som er behandlet på samme måten.

Foto: Fra tv-serien Hoffretter / DR

Østers i frityrrøre med tomatsaus

Forretten til den kongelige middagen på Gråsten slott er østers. De er dyppet i en røre som kalles beignet på fransk. Så er de fritert og servert med tomatsaus. Prins Henrik av Danmark smaker på tomatsausen, og gir tips til mer smak i tv-serien Hoffretter.

Slik gjør du

Østersene åpnes med østerskniv, renses og tas ut av skallet. Vendes i frityrrøren og stekes i den varme druekjerneoljen på 180 °C.

Når de er snudd et par ganger i oljen og er sprø og gylne på overflaten, er de klare til servering.

Frityrrøre

Bland mel og salt i en skål. Bland så olje, øl og vann i blandingen. Pisk grundig til det ikke er noen klumper i røren. La røren hvile et par timer i kjøleskap.

Eggehvitene piskes stive og vendes inn i røren. Nå er frityrrøren klar til bruk.

Tomatsaus

Skrell sjalottløkene og hakk dem grovt sammen med tomatene. Ha løk og tomater i en gryte sammen med alle de andre ingrediensene. Kokes i cirka 25 minutter.

Tomatsausen kjøres i en blender og smakes til med pepper og eventuelt krydderurter.

Kilde: Fra tv-serien Hoffretter/DR