NRK Meny
Østers- og persillesuppe

Persillebladene gir en nydelig grønnfarge til østers- og persillesuppen.

Foto: DR

Østers- og persillesuppe

En grønn suppe med tone av hav og skalldyr. Sånn beskrives østers- og skalldyrsuppen til Adam og James Price i TV-serien Munter mat.

Slik gjør du

Skyll bladpersillen. Ha en god neve persille i blenderen. Det skal være mye persille! Ha i 50-75 g smør. Hell østersene i blenderen og til slutt varm fiskekraft. Ha gjerne litt oppskåret løk og kokt persillerot med i suppen. Sett lokket på blenderen og kjør! Gjerne i 1 minutt. Den skal bli grønn av persillen og helt slett.

Østersene og grønnsakene er med å emulgere suppen. Er den for tynn, blendes det inn litt mer kokte grønnsaker. Passér suppen gjennom en sil. Press alt gjennom. Varm suppen opp og visp til slutt smøret som er igjen inn i suppen. Smak til med litt salt, pepper og litt sitronsaft eller litt sherryeddik.

Østers og smør jevner suppen så den blir delikat kremet.

Server suppen på dype tallerkener. Pynt med salat og server umiddelbart.

Tips

Juksekraft
Hvitvin, vann, hønsebuljong eller fiskebuljongterning kokes litt inn med løk i skiver og en persillerot skåret i små biter. Noen stilker bladpersille kan også has i. Kok i 15-20 minutter over svak varme til omtrent ønsket mengde. Krydre med salt og pepper.

Flere oppskrifter: Munter mat, sesong 2

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR