NRK Meny
Østens gryte
Foto: Monkey Business Images / Colourbox

Østens gryte

Kokk Inge Johnsen har lekt seg litt og laget forslag til en østens gryte. Chilipasta jevnet med kokosmelk får en mild frisk smak som passer de fleste ganer.

Slik gjør du

Brun kyllingen med chilipasta og ta den ut av pannen. Bruk gjerne rapsolje eller en annen olje som tåler varme (ikke olivenolje). Fres så alle krydder og grønnsaker i kjelen. Tilsett bambusskudd, østerssaus, sukker og kokosmelk. Kok opp og vend inn kyllingen. Smak til med pepper, sitronsaft og gjerne mer østerssaus.

Denne retten smaker godt med masse hakket vårløk, fersk hakket koriander og basilikum på toppen.

Serveres med ris.

Tips

Bytt gjerne ut kyllingen med svinekjøtt. Du kan også bruke fisk, eller øke mengden med grønnsaker og lage den som en ren vegetarrett.

Kilde: Inge Johnsen Norgesglasset