Laster innhold, vennligst vent..
Ostekake med pasjonsfrukt

Fløyelsmyk ostekake med frisk smak av pasjonsfrukt.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ostekake med pasjonsfrukt

Lise Finckenhagen er glad i høye kaker. Du velger selv hvor høy den skal bli ut fra hvor stor form du bruker. Oppskriften på denne ostekaken er med gelatin, så den skal ikke stekes.

Slik gjør du

Knus kjeksen til smuler. Bland sammen kjekssmuler, sukker og smør. Kle en springform (20,22 eller24 cm) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i bunnen av formen og avkjøl.

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innmaten med en liten skje. Kjør fruktmassen raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene rundt frøene knuses. Gni blandingen gjennom en sil og fjern frøene.

Du skal sitte igjen med ca 1 ½ dl pasjonsfruktsaft.

Bruk en kjøkkenmaskin og visp sammen kremost og sukker til en glatt og jevn blanding, skrap ned langs kantene et par ganger underveis.

Visp fløten til myk krem i en annen bolle.

Bløtlegg gelatin i kaldt vann. Varm opp limesaften, trekk kasserollen til side og smelt gelatinen inn i limesaften. Tilsett pasjonsfruktsaften og hell blandingen over i ostemassen mens maskinene går på lav hastighet. Når alt er blandet godt sammen vender du inn den myke kremen.

Hell kremen over kjeksbunnen og stryk toppen glatt med en lang stekespade eller lignende.

La kaken stå i kjøleskapet i minst 6 timer før servering.

Pasjonsfruktsaus

Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør fruktkjøttet raskt med en stavmikser. Fruktsekkene rundt frøene skal knuses, men de sorte frøene må ikke knuses, da kan sausen bli bitter.

Ha pasjonsfrukten over i en kasserolle sammen med sukker og juice/vann. Kok opp sausen og jevn den med litt maisenna utrørt i kaldt vann.

Avkjøl sausen før servering.

Tips

Kaken kan gjerne fryses, men bør da tines i kjøleskap i ca. 3 timer før servering.

Kaken kan eventuelt dekkes med et tynt lag gelé og/eller toppet med oppskåret frukt og bær.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen»