Ostegratinert polenta med maissaus

Bo Hagström fortsetter sine kulinariske reiser i Italia. Denne gangen har han lett etter spor etter fulanernes matkultur. Denne retten lages over åpen ild i TV-serien Solens mat.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kok opp buljong og salt. Hell i polentagrynene mens det vispes kraftig. La det småkoke på lav varme under omrøring i ca. 25 minutter til polentaen tykner.

Ta gryten av varmen og rør inn parmesanosten. Hell polentaen over på et fat og la den stå og avkjøles i ca. 1 time.

Skjær den kalde polentaen i porsjonsbiter, legg på taleggioosten og gratiner i 250 °C overvarme til osten har smeltet.

Sausen

Kok maisen i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Sett maiskolben på høykant og skjær løs maiskornene. Bland inn olivenoljen. Fres maiskorn og olivenolje i litt smør så maiskornene blir sprø. Dryppes rundt den gratinerte polentaen.

Serveres gjerne med lufttørket skinke som tilbehør.

Kilde: Fra TV-serien Solens mat/SVT