NRK Meny

Ostebrød med Jarlsberg

Det beste han har komponert, bakeren og tusenkunstneren Eddie Eidsvåg, er ifølge ham selv oppskriften på brødet som her følger.

Slik gjør du

Bland revet ost, smør, vann, salt og mel sammen. Ha til slutt i gjæren, og arbeid det godt sammen – for hånd i 10 minutter – med maskin i 5.

Legg deigen på bordet med et klede over i ca 15 min.

Rasp de siste 200 gr med Jarlsbergost.

Del deigen i 15 eller 30 like deler, trill dem runde og dra dem avlange, pensle over med enten en blanding av vann og egg, eller bare vann – og rull dem i osten.
Sett dem tett på plata, bare en tommelbredde mellom hver.
La dem etterheve i oppvaskmaskinen – mens den fremdeles er full av damp etter oppvasken.
Når de har vokst betraktelig og er litt «dissete», er de klare for steking.

Sett stekeovnen på 275 ºC, ta et glass vann og kast vannet i bunnen av ovnen slik at det blir damp i ovnen.
Sett varmen ned til 250 ºC og stek småbrødene i 10-15 minutter.

Kilde: Eddie Eidsvåg