NRK Meny

Oste- og potetburger à la Biggen

Denne oppskriften er fra Kokkekamp 2003. Biggen fra «Eldrebølgen», Birger Sundsbak og kokken Lars Erik Undertun laget mat sammen.

Slik gjør du

Rør kjøttdeigen seig med salt. Tilsett pepper og en vannskvett.
Rør inn et egg og elt deigen smidig.
Bland inn revet ost og form til 2 burgere.

Skrell poteter og skjær i tynne skiver. Tørk dem og lag 4 «rondeller» (rundkjøringer). Stek dem i varm olje i panne på begge sider.
Legg burgeren på to av rondellene og de to andre oppå.

La det steke litt videre i pannen – på begge sider. Over på et ildfast fat og inn i 200 ºC varm stekeovn 10 – 12 minutter.

Skrell løk og skjær i ringer. Deles i to. Stekes gylne i smør/olje.

Del oliven i to eller fire.

Ha burgerne på varme tallerkener.
Fordel løk og oliven rundt. Pynt med persille og stenk over litt balsamico like før servering.

Kilde: Kokkekamp 2003