NRK Meny

Osso buco med polenta

Skiver av kalveskank kokes godt og lenge. Niklas Ekstedt forteller at dette er en rett som mange kokker serverer når de inviterer kolleger på middag. Da må det jo være godt!

Slik gjør du

Varm opp olje i en stor gryte. Brun kjøttet på begge sider, til det har fått en fin stekeskorpe.

Skrell og grovhakk løk, gulrøtter og stangselleri. Legg grønnsakene i gryten og fres dem under omrøring. Tilsett timian, laurbærblad, pepperkorn og sitronskall. Hell på hvitvin og hakkede tomater.

Småkoker i 1,5 timer under lokk, svak varme.

Kok opp vann til polentaen etter oppskriften på pakken. Visp i polentagrynene. La det småkoke. Når vannet har fordampet has fløte og revet parmesan i. Til slutt en god klatt smør. Hvis polentaen fremdeles virker tørr, så ha i litt ekstra vann.

Ha frisk timian på osso bucoen ved servering.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT