Osso buco med gremolata og safranris

Osso buco er en italiensk rett. Osso betyr bein og buco betyr hull. Egentlig bruker man kalveknoke men her bruker Tina svineknoke. Margbeinet er det som gir så god smak i osso buco.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell og skjær sellerirot, gulrøtter, løk og pastinakk i mindre biter. Brune svinekjøtt i smør og olje i en romslig gryte (helst støpejernsgryte). Legg sellerirot, gulrøtter, løk, pastinakk og noen kvister timian i gryten med svinekjøttet og la det hele frese sammen. Hell i knuste tomater, vin, vann, buljong og røkt sideflesk. Sett på lokket og la det småkoke på middels varme i ca 1 1/2- 2 timer.

Kontroller at kjøttet er ferdig ved å smake på det. Løft ut svinekjøttet. Ta ut 2 dl tomatsaus til risen og la sausen koke inn litt. Deretter legger du til svinekjøtt tilbake i sausen i gryten.

Gremolata
Bland alle ingrediensene og stek dem raskt i olivenolje i en panne. Dryss gremolataen over osso bucoen før servering.

Safranris
Stek risen i smør med løk og safran. Rør inn 2 dl tomatsaus fra osso bucoen og hell i vannet. Kok med lokket på til risen er ferdig.

Kilde: Tina Nordström i «Tinas kjøkken»