Ørret med mandler og grønne druer

Ørret med mandler og druer er den første av tre retter som brødrene James og Adam Price lager på Chateau de Cayx.

Foto: Fra tv-serien Hoffretter / DR

Ørret med mandler og grønne druer

På det danske kongeparets franske slott heter denne retten truite aux amandes et aux raisins verts, altså ørret med mandler og grønne druer.

Slik gjør du

Fjern steinene i druene, hvis de ikke er steinfrie. Mandlene skal skåldes og skallet fjernes. Skjær dem på langs i tynne skiver.

Salt ørretene innvendig i 20 minutter før de skal stekes.

150 g smør smeltes i en liten gryte og skal bli nøttebrunt. Tilsett druene og mandlene. Smak til sausen med sitronsaft.

Vend ørretene i mel krydret med salt og pepper. Stek fisken på god varme i resten av smøret, 2-3 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.

Legg ørretene på et fat, hell over sausen, pynt med sitronbåter og server straks.

Kilde: Fra tv-serien Hoffretter/DR