NRK Meny
Ørret
Foto: Alrik Velsvik / NRK

Ørret med koriandersmør

Inspirasjon og veiledning til å lage en deilig rett med ørret. Vanskelig er det ikke heller. Frode Aga hadde med seg moren sin i Kokkekamp. Denne forretten kaller de «Ovnsbakt aure Bjølsegrø».

Slik gjør du

Skjær fiskefileten i serveringsstykker. Still ovnen på 200 ºC.
Legg fisken på stekebrett, pensle med olje. Salte og pepre.
Får stå i ovnen 7-8 minutter (kanskje lenger hvis fisken er tykk).

Koriandersmør
Kutt smøret til sausen i terninger.
Kok opp fløten med sitronsaft og visp inn smørbiter, la dem smelte og jevne seg med sausen.
Visp inn nye smørbiter. Fortsett til alt er "inne".
Sausen skal være nær kokepunktet, men bør ikke fosskoke.
Tilsett godt med hakkede urter.

Ha sausen som speil på varme tallerkener og legg fisken over like før servering.

Kilde: Frode Aga i Kokkekamp 2001