NRK Meny

Ørret med eplekremsaus

Resultatet blir alltid vellykket når Frode Aga slår til. En fjellørret fra Hardangervidda kan for eksempel bli til siderposjert ørretfilet med eplekremsaus!

Slik gjør du

Forberedelser
Skjær ca. 50 g epler i pene terninger som garnityr til sausen. Ha på litt sitronsaft og sett dem i kjøleskapet.
Kutt resten av eplene i skiver og ha dem i en kjele.
Tilsett resten av sitronsaften, fiskekraft og fløte og kok det hele sammen i ca. 10 minutter.
Mos epleblandingen til en jevn saus i hurtigmikser. Sausen skal være ganske tykk på dette stadiet. Sett den kaldt til den skal brukes.

Forbered det tilbehøret du vil servere til.

Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 200 ºC.
Porsjoner fisken i fire stykker og krydre dem med salt og pepper.
Legg fiskestykkene i en smurt kjele og tilsett sideren.
Ha på lokk og sett det hele i den varme stekeovnen. Tiden er avhengig av fiskens tykkelse, men beregn i utgangspunktet 4-5 minutter.
Når fisker er ferdig, heller du sideren fra kjelen over i eplesausen og gir den et oppkok. Vurder tykkelsen og smak til med salt, pepper og eplesidereddik.
Bland epleterninger i til slutt.

Anrett fisken sammen med sausen og tilbehøret.

Kilde: Frode Aga i TV-serien Fra loft og kjeller