NRK Meny

Orientalsk speltsalat med appelsin og mynte

Paul Svensson har laget en femdagers meny og torsdag er det speltsalat. Han lager den med med løk, appelsiner og kokte speltkorn.

Slik gjør du

Surr løken myk sammen med curry. Tilsett kokte speltkorn og ta pannen av varmen.

Skrell appelsinene og skjær i terninger. Finhakk mynten. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og olivenolje.

Tips

Hvis du kokte speltkornene ferdig på forhånd, så er denne retten rask å lage. Paul Svensson foreslår at du koker dem samtidig som du lager toskansk gryte på tirsdag.

Mandag:

Tirsdag:

Onsdag:

Fredag:

Forbered fredagen allerede torsdag!
Lag marinert kål med 1/2 finstrimlet hodekål, 1/2 rødløk, 1 dl hvitvinseddik og 1 ss salt. Bland alle ingrediensene og legg dem i press i kjøleskapet over natten. Mengden blir ca. 1/2 kg. Alternativ til press er å legge alt i en plastpose, klemme ut luften og legge den tette posen i kjøleskapet.

Les mer: Hverdagsmat for 50 euro

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE