Oreodream

Amerikansk ostekake med sjokolade.

Foto: Lise Finckenhagen

Oreo dream

Fylte sjokoladekjeks, kremost og mørk sjokolade gjør denne amerikanske ostekaken til noe helt spesielt.

Slik gjør du

Kle en liten langpanne (18 x 25 cm) med plastfilm. Kjør 250 gram av kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen.

Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av langpannen. Sett bunnen til avkjøling i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Bløt geltinplatene i kaldt vann.

Bland kremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp det sammen til en glatt og myk krem.

Løs opp gelatinen i litt varmt vann og rør den inn i ostekremen sammen med smeltet hvit sjokolade. Grovhakk resten av kjeksen og vend det inn i ostekremen.

Hell det hele over kjeksbunnen og la kaken stå i kjøleskapet natten over. Pynt med smeltet mørk sjokolade før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen