Pastaører med italiensk pølse og brokkoli

Pastaen har fått navnet sitt på grunn av formen. Orecchiette betyr små ører.

Foto: FRA TV-SERIEN «GINOS ITALIENSKE FRISTELSER» / ITV

Orecchiette med brokkoli og pølse

Orecchiette betyr små ører, navnet har pastaen fått på grunn av sitt utseende. Kokken bruker «Cimie di rappa» en italiensk grønnsak som vi kan erstatte med brokkoli eller sommerkål.

Slik gjør du

Kok opp vann i en stor gryte.

Ha olivenolje i en kald panne og sammen med hvitløk skåret i tynne skiver og chiliflakene. Klem kjøttet ut av den italienske pølsen slik at du kan smuldre kjøttet i panna, uten skinnet. Legg til finhakkede rosmarinblader. Nå skrur du på varmen og begynner å steke ingrediensene mens du rører jevnlig. Legg til en grovt kuttet brokkoli (alternativt «cimie de rapa» eller sommerkål) og hvitvin. Stek i ti minutter til du er helt sikker på at pølsekjøttet er gjennomstekt.

Tilbered pastaen i saltet kokende vann i cirka 8 minutter, til den er al dente. Sil av vannet og bland i pølsesausen. Strø over litt pecorinoost og server.

Kilde: Gino D'acampo i TV-serien «Ginos Italienske fristelser»/ITV