Tyttebærsaus Det er ikke tyttebærsyltetøy til middagen denne gangen, men en saus med tyttebær, ingefær, appelsinsaft og -skall. Friskt og godt!
Hollandaise Det finnes flere veier til smørsaus. For Lisa Lemke er denne hollandaise-inspirerte sausen sausen over alle sauser.
Vegansk brun soppsaus Dette er en fyldig soppsaus med masse smak, som passer ypperlig til et vegansk festmåltid. Men sausen er så god at den kan like godt brukes til enhver festmiddag.
Andesaus Den perfekte sausen til andestek er krydret med timian og laurbærblader, ifølge brødrene Price. Denne tar det lang tid å lage, men resultatet er verdt det.
Grønnsakbasert sjysaus Sausen til den veganske julemiddagen er basert på sopp, løk, gulrot og stangselleri.
Ajvar Richard Nystad serverer nybakt pita som har fått et dryss av krydderblandingen za'atar til en smakfull ajvar. Ajvar er en paprikadipp eller -saus som du kan bruke i mange forskjellige sammenhenger.
Tomatsaus Å variere hverdagsmaten er en utfordring. Tanken bak denne sausen er at den blir noe å bygge videre på i en hektisk hverdag. Tomatsausen kan man ha ferdig i fryseren.
Ti gode sauser til nyttårsmiddagen Enten du skal ha kalkun, svinesteik eller fisk på nyttårsaften: Saus må man ha! Her er ti oppskrifter til middagen på årets siste dag. Av Siri Bjelland Berven og Mari Rollag Evensen
Sjysaus til ribbe Når ribba serveres, er sausen viktig. Denne lages med kraft fra grønnsaker og ribbeavskjær pluss kraft fra steking av ribba.