Scones med surdeig Scones passer like bra til kvelds som til frokost. Varier med forskjellige typer topping! Surdeigen er med bare for smakens skyld.
Sånn starter du en surdeig Så enkelt starter du din egen surdeig! Mat den hver fjerde dag og bak et godt surdeigsbrød når du vil.
Dette populære brødet har bare tre ingredienser: – Kalles kongen av brød Har du skaffet deg surdeigsstarter, har du kilden til «evig brød». Slik kommer du i gang med surdeigsbaking. Av Kasper Holgersen
Grovt surdeigsbrød med hvete Ønsker du å bake et sprøtt og saftig hjemmelaget brød? Da er denne oppskriften nøkkelen til suksess. Den krever litt tid, men det er vel verdt ventetiden.
Lær å lage dekorative surdeigsbrød Engelskmannen Neil Allsopp er ekspert på surdeigsbrød med pyntet skorpe. Han deler noen av sine triks med NRK mat. Av Hanne Høyland
Hvitt surdeigsbrød Å bake surdeigsbrød kan være en tålmodighetsprøve, men når du får dreisen på det er det lett å bli hekta.
Surdeigsbrød med kjernet smør Dette brødet bakes med en fordeig og nytes med smør du kjerner selv. Det hele er litt tidkrevende, men verdt arbeidet.
Kanelknuter av surdeig Du begynner ikke på surdeigskanelknuter hvis du vil ha noe søtt til kaffen i dag. Men hvis du først tar deg tid, blir det ekte kjærlighet, sier Lise Finckenhagen.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.
Pasta med krabbe og prosecco Hvis du spør Gino D'Acampo om hvor han drømmer om å lage mat, så er svaret enkelt: Venezia. Og du kan ikke være i Venezia uten å åpne en flaske prosecco. Gino bruker prosecco sammen med krabbe til en fristende pastarett.
Lunsjfocaccia med burrataost og spekeskinke Burrataost er en fantastisk, fyldig og kremet ost fra Italia. Det kan være vanskelig å få tak i burrata i Norge, men du kan erstatte den med mozzarella i denne oppskriften.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Uvanlege – vedunderlege kaker Mange vil heve augebryna om kaka er laga med kålrot, raudbetar, potet, tomat eller søtpotet. Men desse kakene overraskar verkeleg. Dei smaker kjempegodt og er ekstra saftige. Av Ingvill Bjorland