Dette populære brødet har bare tre ingredienser: – Kalles kongen av brød Har du skaffet deg surdeigsstarter, har du kilden til «evig brød». Slik kommer du i gang med surdeigsbaking. Av Kasper Holgersen og Daniel Hong Hansen
Grovt surdeigsbrød med hvete Ønsker du å bake et sprøtt og saftig hjemmelaget brød? Da er denne oppskriften nøkkelen til suksess. Den krever litt tid, men det er vel verdt ventetiden.
Lær å lage dekorative surdeigsbrød Engelskmannen Neil Allsopp er ekspert på surdeigsbrød med pyntet skorpe. Han deler noen av sine triks med NRK mat. Av Hanne Høyland
Hvitt surdeigsbrød Å bake surdeigsbrød kan være en tålmodighetsprøve, men når du får dreisen på det er det lett å bli hekta.
Surdeigsbrød med kjernet smør Dette brødet bakes med en fordeig og nytes med smør du kverner selv. Det hele er litt tidkrevende, men verdt arbeidet.
Kanelknuter av surdeig Du begynner ikke på surdeigskanelknuter hvis du vil ha noe søtt til kaffen i dag. Men hvis du først tar deg tid, blir det ekte kjærlighet, sier Lise Finckenhagen.
Lyst surdeigsbrød bakt i gryte Lise Finckenhagen har oppskriften på hvordan du lager en surdeigstarter og til slutt baker lyst surdeigsbrød. Det tar åtte til ti dager å lage surdeigstarteren, så her må du ha tålmodighet. Men har du først en god surdeigstarter, så kan du lage surdeigsbrød titt og ofte.
Surdeigsboller Først skal det lages surdeig i et par dager. Så skal det tilsettes mer mel og heve i lang tid. Skal du lage surdeigsboller må du starte i god tid.
Fint surdeigsbrød Lager du surdeigen selv, bruker du omtrent en uke på det. I denne oppskriften er surdeigen klar, og blir en del av deigen til surdeigsbrødet. Nederst finner du også oppskriften på surdeig.
Finn fram grillen! Børst støvet av grillen. Det er sommer, sol og varmt i store deler av landet. Det meste smaker bedre på grillen, enten det går i kjøtt, fisk eller grønnsaker. Av Kristin Eriksen
Laksespyd med søt chilisaus og jordbær- og avokadosalat Saftige laksespyd penslet med søt chilisaus er enkelt å tilberede, lette å like og de er klare på få minutter. En frisk og sødmefull salat med jordbær og avokado er supert tilbehør til denne vårlige retten fra Lise Finckenhagen.
Skamdeilig scampi med urtesmør Denne sofistikerte og koko-deilige scampiretten med kokos fikk jeg servert langt inne på Finnmarksvidda. Etter en time med snøskuter åpenbarer en liten koselig hytte seg. Der serverer globetrotter og matelsker Sander Jakola meg min nye favoritt.
Jordbærterte med hjemmelaget vaniljekrem Sverre Sætre forklarer deg hvordan du lager den gode vaniljekremen fra bunnen av. Og gir deg tips om hvordan du får tynn bunn til jordbærterten.
Kringle med pekannøtter, valnøtter og rosiner Dugnaden blir en sosial møteplass når det serveres noe godt i pausen. Men denne kringlen duger like godt til helgekosen. Prøv oppskriften på dugnadstang – kringle av gjærdeig – fra Lise Finckenhagen.