Ovnsbakte beter med byggotto Spis mer grønt i høst! Bakte beter, indiskinspirert yoghurtdressing og mettende byggryn er usedvanlig digg – og usedvanlig bra for deg.
Safranrisotto med grønne erter Denne enkle risottoen er perfekt å servere lunsjgjester. Safranen gir retten en rik, gyllen farge og karakteristisk smak. Ertene gir sødme og kontrast i tekstur og farge.
Risotto med and, sopp og cherrytomater Det er i områdene rundt elva Po i Piemonte og Lombardia i Italia det meste av risottorisen blir dyrket. Her finnes det også flere arter av villand. Så kombinasjonen risotto og and er den ultimate Po-retten.
Steinsopprisotto Italienerne er ville etter steinsopp, og de bruker den gjerne i risotto. I denne oppskriften har vi også med litt bacon og fennikel.
Risotto med sopp og chorizo Risotto er kremet, varmende kosemat. Tørket sopp koker sammen med risen. Stekt chorizo setter en pikant spiss på risottoen.
Safranrisotto med kylling Safran gir den nydelige gule fargen til risottoen. Med pecorino eller parmesan blir den herlig kremete.
Risotto med bakte grønnsaker Årets høst av grønnsaker er grunnlaget for Tareq Taylors vegetarrett. Han serverer bakte grønnsaker sammen med risotto og tomatsaus.
Risotto med jordskokk – Risotto er religion og kjærlighet, sier kokk Dag Tjersland. Den må voktes med omhu under tilberedning. Denne er basert på jordskokkpuré og pyntet med frityrstekte, løvtynne jordskokkchips.
Kantarellrisotto Risotto tilhører de klassiske, italienske rettene og skal være kremet og fyldig. I denne oppskriften krones den med kantareller.