1. Til dessert
Vi starter med en enkel dessert der eplene er skåret i båter og kokt i eplemost sammen med kanel, anis og honning.
2. Chutney
Når eplene får følge av løk, sennepsfrø, laurbærblad, chili og salt er de klare til å serveres til middagen.
Til venstre på bildet ser du også eplemos med myske.
3. I salaten
Waldorfsalat er en klassisk salat som ikke blir riktig uten epler. Den passer til kalkunmiddagen, men også som pålegg.
4. Med kål og løk
Epler sammen med løk og kål er tilbehøret til salt sideflesk.
5. Syrlige epler
Det blir som en tapastallerken med påleggskiver og epler i to varianter: Eplebiter i eddik og epler med sennepsfrø.
6. Syltetøy
Har du ikke smakt eplesyltetøy? Dette er laget med eplesaft og kanel. Perfekt til potetpletter, lapper eller vafler.
7. Pizza
Dette er en søt variant av pizza. Kanskje den du tar som dessert?
8. Terte
Vi må jo ha en variant av eplekake. Denne er superenkel, for du starter med butterdeigsplater og vaniljekrem fra butikken, og topper med epleskiver, sukker og smør.