Urtebagetter Et lettbakt brød som krever minimalt med arbeid og som dufter og smaker fantastisk når det kommer ut av ovnen. Hele prosessen tar cirka 1 1/2 time.
Coq au vin Klassisk fransk gryterett, denne gangen uten bacon eller sideflesk. Den smaker aller best sammen med litt nybakt brød.
Frukt- og grønnsaksjuice Dersom man vil ha i seg masse vitaminer og antioksidanter på en gang er denne rå juicen ypperlig.
Porchetta Porchetta er festmat med smak fra Italia. Svinerullen kan stekes i ovn eller på grillen. Til grillen trengs det roterende spyd, rotisserie, for å få porchettaen stekt rundt hele.
Kyllingsuppe med matzoboller Den jødiske kyllingsuppen er en matrett man har sett i utallige hollywoodfilmer og er det man på engelsk kaller «comfort food». Velsmakende, mild og gjør godt for kropp og sjel.
Gehackte leber I det jødiske kjøkkenet bruker man ofte stekefettet schmaltz som lages på en base av andefett. Fettet gir smak til maten, men er også en måte å unngå å blande meieriprodukter med kjøtt, noe som er et jødisk påbud. Bruk gjerne rent andefett å steke i!
Råbiff av hest I mange kulturer ser man på hestekjøtt som noe som er godt og gjør godt, siden kjøttet har høyt proteininnhold. Som råbiff eller tartar er det smakfullt og godt, men naturligvis kan denne retten lages på storfekjøtt i stedet. Velg et stykke av fileten eller låret.
Buddha bowl Det er populært å servere mat som «bowls». Først og fremst fordi det er en lekker måte å servere fargerik mat på, med grønnsakene hver for seg.
Portobelloburger med misomajones Portobelloburger blir aller best på grillen, med all den ekstra smaken som kommer fra utendørs matlaging. Det går helt fint å lage disse veganske burgerne på grill- eller stekepanne også.
Kladdkake Sjokoladekaken er kladdete i midten. Derav navnet. Det er viktig å ikke steke den for mye. Den skal være myk og saftig med et raust lag glasur på toppen.
Potetpletter med eplesyltetøy Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.
Syv med sopp på topp Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme. Av Ingvill Bjorland
Kanelknutar Kanelknutar er gode heile året! Både store og små diggar den søte smaken av kanel og sukker.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.