Jamillas marokkanske festmat Klar for en fargerik fest for smaksløkene? Det aller aller beste står på menyen nå når fasten er over. Og du er invitert – til TV-programmet «Festen etter fasten». Av Ingvill Bjorland
Sitruskake med ostekrem og bringebær Hva liker du best? Appelsin eller sitron? Eller prøv deg på begge to. Dette er uansett en enkel, søt og frisk formkake.
Marokkansk myntete Myntete nytes daglig i de fleste marokkanske hjem. Teen serveres i små glass, gjerne med noen myntekvister i.
Saftig og mør marokkansk lammestek Dette lammelåret er ekstra smakfullt og spennende. Det pensles med en fargerik og aromatisk krydderblanding inspirert av marokkanske smaker.
Marokkanske pannekaker Rghayef er en slags pannekake som ofte spises til frokost og tetid i Marokko. Du kan fylle dem med både søtt og salt. Vi går for den søte varianten her.
Marokkansk brød I Marokko bakes det brød til nesten hvert eneste måltid. Du kan lage de små eller store. De store bryter du biter av, de mindre kan kuttes og fylles som et pitabrød. Vi lager brytebrødet.
Saftige marokkanske oksespyd Disse saftige oksespydene er perfekt på grillen. Men de kan også stekes i en stekepanne med smør eller olje. I Marokko serveres de med ferskt brød, salat, oliven og rykende varm myntete.
Charmoula-marinade til grønnsakene Dette er det perfekte tilbehøret til saftig og krydret marokkansk lammelår. Marinaden serveres over de kokte grønnsakene og løfter grønnsakene mot den afrikanske himmelen.
Festmaten når sola går ned Nå startar ramadan. Og trass i faste, speler mat ei enormt viktig rolle. Ta del i maten millionar ser fram til når sola går ned. Av Ingvill Bjorland