Mange føler seg forplikta til å gi bort presanger til valentinsdagen 14. februar, men det er det ingen grunn til, mener NRK Mat. Sannsynligvis oppnår du minst like mye med en middag – spesielt hvis du lager den sjøl.
Derfor har matredaksjonen satt sammen tre menyforslag. En treretter for deg som ikke vil stresse på kjøkkenet, men gjøre alt klart på forhånd. Cevichen tåler litt tid i kjøleskapet, kyllingforma kan settes i ovnen idet gjesten kommer, og panna cottaen kan lages dagen før.
Meny nummer to er fire retter, enten med afrodisiakum (østers, asparges og sjokolade) blant ingrediensene, eller en romantisk historie bak (hvem husker Lady og Landstrykeren?).
Den siste er kjøttfri, og kan lett gjøres vegansk hvis du bytter ut melkeproduktene med erstatninger fra planteverdenen.
Meny 1 (forrett): Ceviche av laks og torsk
- FORRETT: Ceviche av laks og torsk
Meny 1 (hovedrett): Kyllinglår med rotgrønnsaker
- HOVEDRETT: Kyllinglår med rotgrønnsaker, løk og majones
Meny 1 (dessert): Panna cotta med bringebær
Meny 2 (forrett): Østers og rips
- FORRETT: Østers og rips
Meny 2 (andrerett): Asparges, laks og hollandés
- ANDRERETT: Asparges, laks og hollandés
Meny 2 (hovedrett): Spagetti speciale
- HOVEDRETT: Spagetti speciale
Meny 2 (dessert): Sjokoladefondant
- DESSERT: Sjokoladefondant
Meny 3 (forrett): Gazpacho – kald suppe
- FORRETT: Gazpacho – kald suppe
Meny 3 (hovedrett): Vegetarbiffer av jordskokk
- HOVEDRETT: Vegetarbiffer av jordskokk
Meny 3 (dessert): Panna cotta med sjokolade
- DESSERT: Panna cotta med sjokolade