Potetball frå Sunnmøre Det er på vinteren du skal lage potetball, komle, kompe, raspeball eller kva du kallar det. Då har potetene den rette konsistensen. Gunda Djupvik brukar havregryn i potetballoppskrifta.
Plommesyltetøy Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge. Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak.
Tomatmarmelade av grøne tomatar Dei tomatane som ikkje blir modne om hausten kan du bruke i Gunda Djupvik sin tomatmarmelade.
Heimelaga urtesalt Salt, urter, paprika og løk skal tørke i omnen. Lag urtesalt etter Gunda Djupvik si oppskrift.
Nektarinsyltetøy Prøv Gunda Djupvik sitt nektarinsyltetøy på vaflar eller bollar, begge deler er like godt!
Biff à la Lindström Biff à la Lindström er svenskenes svar på danskenes pariserbøf. Tilbehøret er blandet inn i kjøttdeigen før biffene blir stekt. De serveres med speilegg på toppen, stekte poteter og sylteagurk. Her er brødrene Prices oppskrift.
Sitronspecier Oppskriften på sitronspecier er fra den gangen mor til konditor Mette Blomsterberg gikk på husmorskole.
Fiskegrateng med makaroni Fiskegratengen er ekstra god om du lager den selv. Her med fullkornmakaroni og den typen hvit fisk du foretrekker.
14 julekaker – velg dine 7 Advent nærmer seg. Da er det herlig å ha julekakene i boks. Og det er så mye godt å velge mellom. Ta deg god tid og begynn tidlig, så du beholder den gode roen og kosen. Av Ingvill Bjorland
Finske brød Finske brød er innmari lettvinte og veldig gode, forteller Iren Madsen. De smelter i munnen, og man vil bare ha mer! Oppskriften hadde svigerfar med seg til Norge den gangen kjærligheten traff ham. Han var dansk, og måtte ha disse kakene til jul.
Helt rått – hjemmelaget sushi, sashimi og poke Lag sushi sammen – inviter venner og familie. Lek og le med poke, sushi og sashimi. Resultat: Imponerende godt, enkelt, sunt, og lekkert. Av Ingvill Bjorland