Hopp til innhold

Finn din favoritt med klippfisk!

Klippfisk eksporteres fra Norge i store mengder. Vi kan bli flinkere til å bruke denne flotte råvaren her hjemme også. Ukas ønskeoppskrift er klippfisk. Her får du forslag med klippfiskinspirasjon fra Portugal, Spania, Frankrike og Norge.

Bolinhos, portugisiske klippfiskboller

Mats Paulsens klippfiskboller dyppes først i tempurarøre, og så blir de frityrstekt.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

På våre Instagram og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. Klippfisk er et av ønskene. Her har vi samlet oppskrifter som kan passe til middag, til kveldskosen og til forrett. Husk at klippfisken skal vannes ut. Lenge.

Øverst her ser du hvordan Mats Paulsen serverer klippfiskboller med en rød paprikasaus.

Fransk klippfisk fra brødrene Price

Fransk bacalao (klippfisk estocaficada)

Klippfisken blir servert i en skål, nesten som en suppe.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

I Sør-Frankrike lager de sin gryte med klippfisk og kaller den for estocaficada. Den lages med løk, poteter og tomater og en egen ansjossaus.

Bacalao med fennikel og tomater

Kjartan Skjelde lager saus med fennikel og tomater. Saus, klippfisk, poteter, rødløk og paprika blandes i en ildfast form og stekes i ovnen.

Bacalao som smårett

Bacalao

Frisk smak av sitron passer godt til klippfisken.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Anne Hjernøe lager bacalao som en av flere små retter til lunsj. Klippfisken blandes med løk, hvitløk, persille og revet sitronskall.

Baccala mantecato

Klippfisk kan også lages som en mousse og til å dyppe godt brød i.

Gratinert klippfisk med parmesan og oliven

Parmesangratinert fiskegryte med oliven
Foto: Stig Juelsen / NRK

Tomater på boks, friske tomater, oliven og parmesan trives godt sammen med klippfisken i ovnen.

Bacalao med poteter og hvitløk

Enda en smårett eller forrett med klippfisk. Dette er en av mine favoritter, sier Lise Finckenhagen.

Bacalao i form

Bacalao i form

Anders Myhrvold tilbereder klippfisken med poteter, tomater, løk, paprika og oliven.

Bacalaosuppe

Bacalaosuppe

Oliven og olivenolje på toppen av bacalaosuppen gjør susen.

Foto: NRK

Klippfisk kan også være turmat. Denne suppen er beregnet for en termos med vid åpning.

Klippfiskboller med safranmajones

Klippfiskboller med safranmajones
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

– Klippfiskboller er fiskens svar på sjokoladetrøfler, sier Lise Finckenhagen.

Ivar Laukholm serverer sine klippfiskboller med det han kaller verdens beste rømmesaus.