Slik gjør du
Legg plankene i vann sammen med einerkvistene.
Skjær ut senen som går langs midten av nyretappen, så du får to fine kjøttdeler. Salte og pepre godt. Grill kjøttet og hele grønnsaker over direkte varme til de har fått stekeskorpe.
Å grille på kullgrill er en litt upresis kokekunst. Man må holde øye med hvordan grønnsakene ser ut, og at de kjennes litt myke. Den sotete delen av skallet plukkes vekk. Kjøttet skal ha kjernetemperatur på 56–58 grader.
Legg grønnsaker og kjøtt på bløtlagte planker sammen med einerkvister. Legg plankene på grillristen og legg på lokket når røykutviklingen fra einerkvistene har kommet godt i gang. Røyk kjøtt og grønnsaker i grillen i cirka 8–10 minutter.
Skjær opp kjøttet på tvers av fibrene. Strø over litt malt einebær, grovhakket koriander og persille. Serveres med plankegrillede grønnsaker og hjemmelaget aioli.
Aioli
Bland presset hvitløk, eggeplommer, sennep salt og pepper. Visp inn matoljen i en tynn stråle. Smak til med sitronsaft og einebær. Sjekk om det trengs mer salt og pepper.
Tips
Nyretapp kan være vanskelig å få tak i. Det gjelder å finne den rette slakteren.